Waterstof ontwikkelingen

 

Waterstof kan in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren in de energie transitie. EMC volgt de ontwikkelingen omtrent waterstof. Omdat EMC met veel verschillende bedrijfstakken samenwerkt is waterstof een interessante duurzame oplossing voor het uitputtingsprobleem van onze huidige fossiele brandstoffen.

 

Veranderende wereld van energie

 

Op dit moment bestaat het overgrote gedeelte van afname van energie voor 80% uit fossiele brandstoffen (gas, benzine, diesel) en 20% uit elektriciteit op alle mogelijke manieren. De verwachting is dat het aandeel elektriciteit opgewekt door zonne- en windenergie de komende jaren fors toeneemt. Toch is gas op dit moment nog nodig, omdat er (nog) geen oplossing is voor bijvoorbeeld de zware transport en processen in de industrie.

 

Waterstof kan hier een grote rol in spelen. De manier van het ‘maken’ van waterstof staat nog in de kinderschoenen. Men is vooral op zoek naar de mogelijkheden die duurzaam zijn. Een relevante factor bij waterstof is dat het grootschalig opgeslagen zou kunnen worden. Dit kan dan benut worden zodra er geen wind- of zonne-energie opgewekt kan worden.

 

Samenwerking

 

EMC streeft ernaar om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het gebruik van waterstof. Zodra de mogelijkheid daar is, gaat EMC op zoek naar de beste samenwerking in het leveren van deze nieuwe energiebron.

 

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie